PRECOFAB

Houtskeletbouw (HSB) is waar wij mee werken bij Precofab. Dit is een prefab-bouwwijze waarbij voor de constructie letterlijk een skelet van hout wordt gemaakt. Dit is de basis van onze bouw die aangevuld kan worden met beton en/of staal om zo grenzen te verleggen. Een houtskeletbouw bestaat uit een geraamte van balken en latten die het bouwdeel haar kracht geeft. Dit geraamte wordt vervolgens gevuld met isolatiemateriaal en afgesloten met constructieplaten. Daar kunnen optioneel ook afsluitende folies bij. 

Wat is houtskeletbouw?

Aanvullingen in Houtskeletbouw

Een HSB-bouwdeel wordt bij Precofab standaard voorzien van elektriciteitsleidingen. Bij montage kunnen wij aanvullend vanuit de vloer de leidingen uit uw vloer doortrekken zodat deze direct is aangesloten op het elektriciteitsnet. Ook kunnen wij de waterleidingen doortrekken wanneer dit vanuit u gewenst is. Dit scheelt onnodig lange (ver)bouwtijden.
 
Kiezen voor Houtskeletbouw bij Precofab levert u behoorlijke voordelen op ten aanzien van comfort. In onze timmerfabriek zorgen wij voor optimale isolatie in al onze HSB-bouwdelen zijn ze standaard voorzien van brandvertragende gipsplaten. Zo kan de aannemer sneller beginnen met de afwerking en kan de gebruiker sneller genieten van een kwalitatief hoogwaardig resultaat. Aanvullend kunnen we dankzij onze houtskeletbouw eenvoudig een sterk isolerende buitenafwerking plaatsen om zo uw isolatie verder te optimaliseren. Hiermee dragen wij bij aan energieneutraal woon- of verblijfsgenot!
 

Comfort van Houtskeletbouw

Duurzaamheid van Houtskeletbouw

Met uw keuze voor houtskeletbouw van Precofab kiest u voor een duurzame bouwoplossing die het milieu minimaal belast ten opzichte van traditionele bouwoplossingen. Door onze modulaire manier van bouwen zorgen wij voor minder werk op de bouwlocatie zelf. Dit vermindert de impact en arbeidsuren op locatie en zijn wij voor een groot deel van het project onafhankelijk van onder meer de weersomstandigheden, beschikbare arbeidskrachten, transport en droogtijden van bijvoorbeeld cement. Daarnaast biedt houtskeletbouw, zoals in meerdere onderzoeken naar voren is gekomen, dezelfde houtbaarheid voor een woning als traditionele bouw, namelijk: 75 jaar!
 
Houtskeletbouw van Precofab is geen standaard prefab gebouw. Onze HSB-delen zijn zo op elkaar afgestemd dat deze oneindig met elkaar te combineren zijn tot een uniek resultaat voor u! In gesprek met u gaan we opzoek naar de wensen voor uw houtskeletbouw-oplossing en zoeken daarin de afstemming tussen wat in onze mogelijkheden ligt en wat u graag wilt. Nadat alles is besproken, aangepast en doorberekend wordt het model met bijbehorende details afwerkingen en het aanbod aan u toegestuurd.
 

Flexibiliteit met Houtskeletbouw

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Precofab

blokhut interieur